torsdag 2 oktober 2008

Regn, regn

Tror aldrig att de ska sluta regna!
Lite tråkigt för man kan inte gå på några långa prommisar.
Fast jag måste erkänna att på kvällen är de ganska mysigt, när man hör regnet öser ner ute & tända några ljus och krypa upp i soffan med en filt!!

Idag har vi varit hos Mari, Niklas & Emilia, super trevligt *love*
Vi beställde pizza och Mari hade bakat en jätte god äppelpaj som vi åt tillsammans med vaniljglass *mumma*
Nova & Emilia har busat som bara den, de är så kul att titta på dom!
Dom ska ha samma leksaker hela tiden *ler* Våra små prinsessor ;)

Innan vi åkte till dom, var jag, Thomas och Nova och besökte Föräldrakooperativet Viljan i Kovland.
Vi hade först inte alls tänkt ha Nova på föräldrakoopertiv, men ändra faktiskt lite uppfattning om de! Jätte trevligt var de där.
Dom har 2 avdelningar en småbarn avd och en för 3-åringar och uppåt, ca: 8 barn i småbarns avd och 2 personal. Och de är juh toppen, när de inte är så många barn, för på en kommunal Förskola kan dom ha ca 14 barn och uppåt på 3 st fröknar :(
De man måste göra är att jobba där 3 timmar i månaden, inte med att städa, diska el laga mat utan vara med i barngruppen och de är ju inte farligt! För man vill ju ändå vara engagerad i hur sitt barn har de på Förskolan! O då är de perfekt.
Men vi har inte bestämt hos ännu, vi ska besöka ett kommunal Förskola i Kovland och ett nere i Lillhällom innan vi bestämmer oss.

Hur har ni era barn, eller vad ska era barn gå?
Kommunalt, Kooperativ, dagmamma eller annat?

2 kommentarer:

Anonym sa...

BLi dagis här..!
tråkigt med massa regn ju!!

Anonym sa...

Det låter bra med 8 barn på 2 vuxna, men personligen tycker jag att det är bättre när barnen är i blandade åldrar, 1-5 på samma avdelning. Dom mindre barnen lär sig så otroligt mycket mer, och dom större lär sig att ta hand om dom mindre.